Achtergrond

Op zoek naar een betere geluidsinstallatie dan de Kenwood stereoset die ik reeds jaren had, stapte ik een geluidszaak binnen. ┬áNa enkele uren geluisterd te hebben naar speakers van o.a. de bekende merken Dali, B&W, Dynaudio en KEF, kwam ik tot de conclusie dat ‘die speakers met die vreemde S vorm (De Tango 1) het mooist geluid geven. Maar ja, Bach? Nooit van gehoord. Ja de componist, maar had dat hier iets mee van doen?

”Waar geef ik mijn geld aan uit als ik Bach speakers koop?” vroeg ik de verkoper.
”Je hebt 10 jaar garantie op deze speakers meneer” was zijn antwoord.
Dat zegt mij niets…. ”Anders gaat u toch gewoon eens in Haarlem kijken” was zijn volgende poging om mij te overtuigen. ”Daar worden de speakers bedacht en gebouwd door Rik Bach”.
Dat moesten we dan maar eens doen. Speakers die zo goed klinken verdienen deze kans!

Een paar weken later stond ik bij Rik voor de deur. Ik had de routebeschrijving telefonisch van hem gekregen. Op de scheepswerf bij de ronde roestvaststalen brievenbus. Ik herinner mij nog dat het een koude dag was, en Rik speciaal de verwarming aan gezet had omdat ik kwam luisteren. Zijn bedrijfsruimte in 2 delen opgedeeld: De (hout)werkplaats en de luister ruimte cq afmontage en electro ruimte.

En daar zit je dan, omgeven door speakers te luisteren naar de Tango 1 HE. Fantastisch! De passie en precisie die Rik uitstraalt, geweldig. Ik was om, doe mij die maar!

8 jaar later: Inmiddels kennen Rik en ik elkaar beter, en mogen we ons meer noemen dan alleen bekenden. Ik had inmiddels ook wat nieuwe apparatuur en bekabeling bij Rik aangeschaft. Zo af en toe komen er ook wel eens mensen bij mij luisteren naar de speakers van ”dat onbekende merk”. Stuk voor stuk was men onder de indruk van de kwaliteiten, en daar geniet ik van.

Voorjaar 2017 hebben we besloten dat ik officieel dealer wordt van Bach Luidsprekers onder de toepasselijke naam ‘Bach Luidsprekerhuis’. In de zomer van 2017 zijn alle demomodellen voor Bach Luidsprekerhuis gebouwd, zodat we in het najaar van 2017 de eerste klanten kunnen ontvangen.

Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen in Leeuwarden. Van te voren een afspraak maken is noodzakelijk, tenzij u naar het demoweekend op 11 en 12 november komt. Dan kunt u ook zonder afspraak langs komen.

Maarten Trilsbeek
Eigenaar Bach Luidsprekerhuis